De två senaste dagarna

Vi har gått. Vi har verkligen gått jättelångt. Vi har gått mer än vi borde och fötterna gör snart uppror.
 
Eftersom vi tycker lokaltrafiken fungerar så dåligt här, speciellt tunnelbanan, så har vi gått några aldelles fruktansvärda sträckor både idag och igår.
 
Vi tänkte vara smarta idag och hyra en cykel, så vi gick till en obemannad "cykelstation" och registrerade oss och cyklade några kilometer tills vi kom till McDonald´s för att äta lunch. När vi skulle låsa cyklarna stod det "successfully returned", VA!? Vadå returned??? Vi ville ju bara låsa cyklarna för att gå in och äta! Vi försökte låsa upp dem igen och stod där mitt på ett torg och jävlades med cyklellåsen framför en massa människor helt utan lycka. Hemskt ögonblick måste jag säga. (Har jag nämnt att det har varit 29 grader här i Berlin idag?) 
Emil ringde till kundcervicen för att få hjälp men ingen ville prata engelska med honom så de satt honom bara i telefonkö.
Vi struntade i cyklarna eftersom de ändå var låsta och promenerade resten av dagen, funderande vad vi ska göra med cyklarna. Kan man verkligen lämna dem bara sådär? Displayen på cykeln sa ju att vi lämnat tillbaka den? På kvällen ringde han en gång till och lyckades få tag i någon som kunde prata engelska. Det var tydligen så att vi parkerat för nära en station så den registrerades som tillbakalämnad. Vi fick i alla fall lämna cyklarna där de stod och sedan skulle någon annan från DB hämta dem och sätta dem där de ska vara.
 
Annars äter vi god mat, kollar på massa saker, dricker öl och Baileys och myser.
 
Här är lite bilder från igår och idag. Beskrivning finns under vissa bilder. Kort sammanfattning av resan hittills: Vi har det bra
Brandenburger Tor
 
Emil tänkte gå fram för att vara med på bild..
 ..sedan dök Musse pigg up från ingenstans..
 ..och dyrt blev det!
 
 
 
 
 
Sedan köpte vi öl och chips och gick till en jättestor park mitt i stan
 Vi hyrde en båt och paddlade runt lite
 
 
 
Vi åt riktigt god middag!
 
 
 
 
Vi gick på lite museum
 
 
 
 
 
 
 
Kategori: Allmänt, Resor; Taggar: Berlin, Resa, Resor, Semester, Tyskland;

Trötta och nöjda

Vi kom fram till hotellet strax efter lunch. Emil föreslog att vi skulle ta det lugnt en liten stund och titta på Broadchurch. Det slutade med att vi båda somnade och vaknade inte förens halv fem.. Vi är ganska trötta båda två efter den korta (men väldigt tidiga) resan och dessutom är det en liten förkylning som ligger där bakom och spökar så man blir lite extra seg. Den vill verkligen aldrig ge sig!
 
Jag måste ge en stooor tummen upp till vårt hotell! Superfräscht och stilrent, byggt förra året. Centralt ligger det också, (10/10!) kan inte bli bättre. Av alla rum så var det bara 4 stycken som hade tillgång till en liten uteplats, och vi har ett av de rummen. Ingen jättemysig plats kanske men skönt att kunna gå ut på morgonen och känna på temperaturen så man vet vad man ska ha på sig osv. 
 
När vaknat till och bytt om åt vi middag på en restaurang ganska nära hotellet och tittade sedan runt lite, men efter ett gemensamt beslut blev det så att vi gick tillbaka hit till hotellet tidigt för att kunna få ordentligt med sömn och återhämta oss lite. Ingen är bestämt om morgondagen, så vi får ta dagen som den kommer och bara njuta!
 
 
 
 
En spegel i glasväggen, hur smart?
Vår lilla uteplats
 
Innergården som tillhör lobbyn
 

Tidig avgång imorgon

Just nu packar jag resväskan samtidigt som jag tvättar kläderna jag ska ha med mig och stryker de som redan tvättats. Necessären med smink, skavsårsplåster och annat smått är i alla fall färdig. Imorgon lyfter flyget 06.00 från Luleå (usch så tidigt) och det blir min och Emils fjärde resa tillsammans! Väderprognosen har sagt att jag ska packa ner shorts och linnen, vi håller tummarna att den stämmer.