Vin

Det är verkligen lustigt hur ett glas vin och en läsk kostar lika mycket på de flesta restaurangerna här. Hemma är man van att bli näst intill ruinerad då man beställer något som innehåller alkohol. Jag var i alla fall tvungen att testa ett glas rött vin nu när jag ändå är i Italien. Alla som sitter runt ikring en(och de som ligger bredvid på stranden) dricker vin också. Speciellt gott var det inte men det är för att jag inte är så förtjust i vin eller alkohol över huvud taget.
Idag har vi solat oss i skuggan ":)" på stranden Maria Pia som ligger precis i närheten. Vi tog Trottolo dit så vi samtdigt fick se lite mer av Alghero. Kvällen har vi spenderat i gamla stan och vid båthamnen. Vi gick även en sväng i en park och på en väldigt liten marknad. Vi hittade en bra souvenir-affär i gamla stan där jag köpte mig en Sardinien-nyckelring (samlar på nyckelringar från ställen jag besökt) och köpte en liten sak till Emil. Å så jag saknar honom alltså! Det ska bli underbart att få krama om honom sen.
Damen som ägde butiken var väldigt trevlig. Hon sålde små gosedjur, bland annat igelkottar. När vi frågade om det fanns igelkottar här på ön så kunde hon inte förklara på engelska så hon googlade upp det hon tyckte var likt igelkottar, bad oss komma bakom kassan för att kolla på bilderna och sa: "De här har vi på Sardinien!". Det var alltså sjöborrar.. Butiken heter Cartolibreria, så om ni någon gång åker till Alghero i Italien så besök den!
 
Trottolo-bussen
 
 
 
 
Blek och glad
 
En av många små mysiga gator i gamla stan
Väntar på min middag..
..som blev spaghetti bolognese. Mums!!!
 
Damen i souvenir-butiken <3
 
 
Kategori: Allmänt, Resor; Taggar: Italien, Resa, Resor, Sardinien, Semester;
Kommentera inlägget här: