Lembongan

Vi har hyrt moppe, åkt runt i en liten båt i mangrove-träsk som en äldre dam stakade fram med en lång bambu-pinne, snorklat, sett otroligt fina klippor vid havet och badat en hel del. 
 
Updateringen har varit riktigt dålig, det vet jag om. Men jag måste faktiskt få skylla på internet den här gången. Ute på ön var internet näst intill obefintligt och här fungerar det ibland men inte alltid.
 
I fredags åkte vi båt ut till en liten ö utanför Bali som heter Lembongan för att stanna några nätter. Jag som gärna står med båda fötterna på fast mark uppskattade verkligen inte båtresan, men vi kom oss både dit och tillbaka i alla fall!
 
På Lembongan bodde vi i en supermysig bungalow vid havet. Jag har aldrig sett vatten så blått och vackert som på den ön. Eftersom ön är så liten (det finns inga personbilar, bara flakbilar för att ta turister från båten till hotellen) så finns det ingen taxi, vilket resulterade i att vi hyrde oss en frän moppe att ta oss runt på. Första stället att se fick bli mangrove-träsket som ligger på norra delen av ön. Riktigt vacker och rofylld plats men tyvärr är ju sådana ställen omöjliga att visa genom en bild..
Efter det åkte vi till ett ställe som heter Dream Beach. En magisk liten strand belägen mellan klipporna på södra delen av ön. Där finns också ett hotell med två infinity-pooler i två nivåer med utsikt över havet.
 
Nästa dag åkte vi runt med moppen större delen av dagen. Vi åkte på "den gula bron" över till en annan (mycket mindre) ö som heter Nusa Ceningan. Där såg vi vackra platser som Blue Lagoon och Big Jumping Cliff.
Tredje dagen hyrde vi oss en båt med privat kapten för att åka ut till revet och snorkla. Så häftigt!
Fjärde dagen tog vi det bara lugnt, läste lite och badade.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Mysigt att läsa på takterrassen i solnedgången
 
 
 
 Någons hem vid mangrove-träsket
 Mangrove-träsket
 View point 
 
 Poolerna på Dream Beach
 
 
 
 En strand på Ceningan
Big Jumping Cliff (det är alltså folk som hoppar här)
Blue Lagoon
 
 
Hotell-poolen
Kategori: Allmänt, Resor; Taggar: Bali, Lembongan, Paradis, Resa, Resor, Semester;

Lördag i Bali

Kremering på stranden har vi hunnit med att se idag, riktigt fint faktiskt! Alla anhöriga som är där är klädda i fina kläder och ingen är ledsen(deras religion funkar så, man ska vara glad att människan nu får "vandra vidare" eftersom de tror på fortsatt liv). De sitter och pratar, skrattar och dricker en juice. Jag och mamma såg kremering förra gången vi var här för två år sedan också. Lite annorlunda men spännande.
Annars har vi solat lite, badat lite, ätit god mat och ganska mycket glass. Igår åkte vi in till Kuta och gick på köpcentret Beach Walk en stund men det var mest rörigt och en massa folk. Vår favorit-sysselsättning är att gå till en restaurang/bar i närheten och spela biljard.
 
Idag checkde vi in på ett nytt hotell och vi är båda riktigt nöjda. Litet, fräscht och supermysigt!
 
Kroppen hade redan hunnit brina upp när vi kom så det var mest aska kvar, annars brukar man se hela kroppen som ligger där i "kistan". Observera den glada anhöriga mannen till höger.
 Offergåvor till gudarna för att ge lycka till den avlidne
 
En "guru" som sitter och välsignar något
 
Fötterna i sanden och utsikt över den mäktiga vulkanen, så underbart
 
 
De gillar att flyga drakar här. Hundratals i syne när man ser sig omkring
 
Favorit!
 
 
Vårt hotellrum
 
 
 
 
Kategori: Allmänt, Resor; Taggar: Bali, Resa, Resor, Semester;

På plats i paradiset

Vi är äntligen här! 
Och vädret är på topp såklart. Jag har försökt skriva tidigare men tyvärr är det så att blogg.se inte riktigt vill samarbeta alla gånger, så det fick bli nu. Vi har alltså kommit fram till Bali och har redan hunnit avverka de första två dagarna här. Tur vi har lång tid kvar!
Flygresan var en riktig plåga såklart. Kanske den värsta hittills. De sista ca 4 timmarna från Bangkok till Denpassar var riktigt skakiga som vanligt. Usch och fy! Hur ska jag ta mig hem sen?
 
Några bilder från strandpromenaden i förrgår
 
 
 
 
 
Här är vi! En liten bit under ekvatorn