Berlin

Nja. Eller ja. Fast nej.. 
 
Vi kom hem från Berlin i söndags men har inte hunnit blogga sedan dess. Vad tyckte jag om Berlin då? Nej, dit tänker jag inte åka igen. Det var ju en underbar resa och jag och Emil har haft det supermysigt tillsammans, men det var mest tack vare varandras sällskap.
 
Saker jag tyckte var bra
Nära- Det är inte långt från Sverige vilket innebär en kort flygresa
Vädret- Nu är ju vädret olika hela tiden men vi hade verkligen tur, ca 30 grader varje dag
Fräscht- Var man än gick så var det rent, det fanns gott om soptunnor och staden var inte på något sätt skräpig
Tryggt- Jag upplevde aldrig oro eller rädsla under vistelsen där vilket är viktigt!
 
Saker som inte var så bra
Internet- Nästan inga ställen hade wifi (förutom hotellet). Det brukar alltid finnas men inte i Berlin
Getingar- Helt sjukt hur mycket getingar det var! Det gick inte att sitta ute och äta utan att ha 3 getingar i maten. Man kunde inte heller dricka eller äta en klubba utomhus. De var ÖVERALLT
Dyrt- Ja, Europa är dyrt. Så är det bara. Men man fick verkligen betala för allt. Gå på toa på Subway? 1 Euro
Stämningen- Alla människor var så stressade hela tiden. Cyklister som kom i all världens fart och plingade för att komma fram, bilar som kör ovanligt snabbt och många ambulanser, brandbilar och poliser.
Karaktären- Det var inte mysigt. Eftersom i stort sett allt blev sönderbombat under andra världskriget var man tvungen att snabbt bygga upp ett samhälle vilket resulterade i att det inte finns någon charm, historia eller karaktär i arkitekturen. Man har inte lagt ner tid och estetik. Allt är kantigt och gjort av betong
Sevärdheterna- Det fanns nästan inget kvar att se från andra världskriget som många turister faktiskt vill se. Endast en liiiiten bit av berlinmuren, ett rivet och återuppbyggt koncentrationsläger och Hitlers bunker var sprängd och igentäppt men cement. Det är nu mer en parkeringsplats med en skylt om bunkern. Något hade ju varit kul att se i alla fall, men inget är ju "äkta" och det var väldigt lite information om saker.
 
Nej, det var ju fint och fräscht men inte alls mysigt. 
 
1/5
Kategori: Allmänt, Resor; Taggar: Berlin, Resa, Resor, Semester, Tyskland;
Kommentera inlägget här: