Lembongan

Vi har hyrt moppe, åkt runt i en liten båt i mangrove-träsk som en äldre dam stakade fram med en lång bambu-pinne, snorklat, sett otroligt fina klippor vid havet och badat en hel del. 
 
Updateringen har varit riktigt dålig, det vet jag om. Men jag måste faktiskt få skylla på internet den här gången. Ute på ön var internet näst intill obefintligt och här fungerar det ibland men inte alltid.
 
I fredags åkte vi båt ut till en liten ö utanför Bali som heter Lembongan för att stanna några nätter. Jag som gärna står med båda fötterna på fast mark uppskattade verkligen inte båtresan, men vi kom oss både dit och tillbaka i alla fall!
 
På Lembongan bodde vi i en supermysig bungalow vid havet. Jag har aldrig sett vatten så blått och vackert som på den ön. Eftersom ön är så liten (det finns inga personbilar, bara flakbilar för att ta turister från båten till hotellen) så finns det ingen taxi, vilket resulterade i att vi hyrde oss en frän moppe att ta oss runt på. Första stället att se fick bli mangrove-träsket som ligger på norra delen av ön. Riktigt vacker och rofylld plats men tyvärr är ju sådana ställen omöjliga att visa genom en bild..
Efter det åkte vi till ett ställe som heter Dream Beach. En magisk liten strand belägen mellan klipporna på södra delen av ön. Där finns också ett hotell med två infinity-pooler i två nivåer med utsikt över havet.
 
Nästa dag åkte vi runt med moppen större delen av dagen. Vi åkte på "den gula bron" över till en annan (mycket mindre) ö som heter Nusa Ceningan. Där såg vi vackra platser som Blue Lagoon och Big Jumping Cliff.
Tredje dagen hyrde vi oss en båt med privat kapten för att åka ut till revet och snorkla. Så häftigt!
Fjärde dagen tog vi det bara lugnt, läste lite och badade.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Mysigt att läsa på takterrassen i solnedgången
 
 
 
 Någons hem vid mangrove-träsket
 Mangrove-träsket
 View point 
 
 Poolerna på Dream Beach
 
 
 
 En strand på Ceningan
Big Jumping Cliff (det är alltså folk som hoppar här)
Blue Lagoon
 
 
Hotell-poolen
Kategori: Allmänt, Resor; Taggar: Bali, Lembongan, Paradis, Resa, Resor, Semester;
Lena:

Ser ju helt otroligt ut! Så vackert! :)

Kommentera inlägget här: